Multe avantaje
Atracții turistice

O vacanță la munte cu cazare în Bran, Șimon are foarte multe avantaje: ai o priveliște minunată spre două masive muntoase și accces ușor spre o mulțime de atracții turistice și activități. La Casuța Bunicii, pe dealul Balaban din Șimon, Bran, ești practic în mijlocul naturii, la distanță scurtă de foarte multe zone de interes.

Fie că ai în plan o vacanță scurtă de 3 zile sau un sejur mai lung de una sau două săptămâni la Casuța Buncii, cu siguranță nu te vei plictisi. Poate doar dacă asta îți doresti! Găsesti mai jos recomandările noastre de obiective turistice si activități de care poți avea parte pe parcursul unei vacanțe în Șimon.

Stațiunea turistică Bran

Stațiunea turistică Bran este una dintre cele mai atractive stațiuni montane din Brașov, agroturismul având o pantă ascendentă de la sfârșitul anului 1989 până în prezent. Aici puteți surprinde peisaje minunate, aveți ocazia de a vizita o serie de atracții turistice deosebite precum: Castelul Bran, Cetatea Râșnov, Culorul Rucăr Bran, Peștera Dambovicioarei, Peștera Valea Cetății. Află mai multe despre Bran – Moeciu – Fundata: www.visitbran.com

Castelul Bran este cel mai important punct de atracție turistică din această zonă, atestat documentar încă din 1377, construit ca punct de pază în trecătoarea Branului, acesta devine un monument tot mai căutat de privirile turiștilor. Pentru vizitatorii străini, și nu numai, legenda castelului lui Dracula este una irezistibilă. Află mai multe despre castel: www.bran-castle.com

Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov, fiind una din cele mai bine păstrate cetăți din Transilvania, a fost construită ca fort de apărare împotriva hoardelor turce și tătare. În prezent Cetatea Râșnov poate fi vizitată de către turiștii care vor să aibă parte de cea mai impresionantă priveliște și de o privire aruncată în istoria cetății, conservată foarte bine.

Peștera Dâmbovicioara

Peștera Dâmbovicioara se află la 1 km de satul Dâmbovicioara, Județul Argeș. Aceasta nu excelează în formațiuni calcaroase, însă este vizitată de numeroși turiști pe tot parcursul anului.

Peştera Valea Cetății

Peştera Valea Cetății este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii, care a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Peştera Valea Cetății, stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundăţica.

Împătimiții sporturilor de iarnă pot alege să schieze, să practice snowboarding-ul sau să se dea cu sania pe unele dintre pârtiile stațiunii ce sunt adresate atât începătorilor cât și celor avansați. Dintre pârtiile din zona Bran amintim Pârtia Zănoaga aceasta având o lungime de 1900 m și prezintă un grad de dificultate mediu.