Localizare

Imagini

Atractii turistice

O vacanta la munte cu cazare in Bran, Simon are foarte multe avantaje: ai o priveliste minunata spre doua masive muntoase si accces usor spre o multime de atractii turistice si activitati. La Casuta Bunicii, pe dealul Balaban din Simon, Bran, esti practic in mijlocul naturii, la distanta scurta de foarte multe zone de interes.

Fie ca ai in plan o vacanta scurta de 3 zile sau un sejur mai lung de una sau doua saptamani la Casuta Buncii, cu siguranta nu te vei plictisi. Poate doar daca asta iti doresti! Gasesti mai jos recomandarile noastre de obiective turistice si activitati de care poti avea parte pe parcursul unei vacante in Simon.


Statiunea turistica Bran
este una dintre cele mai atractive statiuni montane din Brasov, agroturismul avand o panta ascendenta de la sfarsitul anului 1989 pana in prezent. Aici puteti surprinde peisaje minunate, aveti ocazia de a vizita o serie de atractii turistice deosebite precum: Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Culorul Rucar Bran, Pestera Dambovicioarei, Pestera Valea Cetatii. Află mai multe despre Bran - Moeciu - Fundata: www.visitbran.com

Castelul Bran este cel mai important punct de atractie turistic din aceasta zona, atestat documentar inca din 1377, construit ca punct de paza in trecatoarea Branului, acesta devine un monument tot mai cautat de privirile turistilor. Pentru vizitatorii straini, si nu numai, legenda castelului lui Dracula este una irezistibila. Afla mai multe despre castel: www.bran-castle.com/
CastelulBran2

Cetatea Rasnov, fiind una din cele mai bine pastrate cetati din Transilvania, a fost contruita ca fort de aparare impotriva hoardelor turce si tatare. In prezent Cetatea Rasnov poate fi vizitata de catre turistii care vor sa aiba parte de cea mai impresionanta priveliste si de o privire aruncata in istoria cetatii, conservata foarte bine.

Pestera Dambovicioara se afla la 1 km de satul Dambovicioara, Judetul Arges. Aceasta nu exceleaza in formatiuni calcaroase, insa este vizitata de numerosi turisti pe tot parcursul anului.

Peştera Valea Cetatii este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii, care a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Peştera Valea Cetatii, stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundăţica.

Impatimitii sporturilor de iarna pot alege sa schieze, sa practice snowboarding-ul sau sa se dea cu sania pe unele dintre partiile statiunii ce sunt adresate atat incepatorilor cat si celor avansati. Dintre partiile din zona Bran amintim Partia Zanoaga aceasta avand o lungime de 1900 m si prezinta un grad de dificultate mediu.